Pleksi kesim ve büküm 



Pleksi, renkli ve renksiz çeşitleri bulunan, saydam veya yarım saydam, kesilebilen, işlenebilen, Plastik yapılı bir tür camdır. Belli bir derecede ısıtılarak şekil verilir. İstenilen her türlü şekil verilebilir. Hafif ve dayanıklıdır.

Saydam ve yarı saydam olabilir. Kolay işlenebilen, kesilebilen delinebilen, hafif bir plastik yapısı vardır. Piyasada genellikle 2 - 4 5mm kalınlığında düz levhalar halinde bulunur. 90 °C sıcaklıkta ya da 90 °C - 115 °C de ısıtılarak yumuşatılır. Böylece kalıplanarak istenilen biçim verilebilir. Camdan daha dayanıklı ve hafiftir. Tek dezavantajı termodinamik bir yapıda olduğundan yanmaya karşı dayanıklılığı daha azdır. (Döküm) Pleksi, istenen her şekle rahatlıkla uygulanma imkânı verir. 

Pleksiglas Özellikleri ;
 Işık geçirgenliği yüksek ve darbelere karşı dayanıklıdır. Pleksiglas’ın ışık geçirgenliği cama oranla %92’dir. Darbelere karşı dayanıklılığı ise camda 6 kat daha fazladır. Keskin kenarlı değildir. Yaralanmalara sebep olmaz. Isı geçirgenliği camdan %20 daha azdır.

• (Döküm) Pleksiglas iklim şartlarına karşı dirençlidir. Opak, şeffaf ve floresan renklerde üretilir ve plastiklere oranla iklim şartlarına daha dirençlidir. Solmaz, kırılmaz. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla kullanılır.
• (Döküm) Pleksiglas ısıya dayanıklıdır. Döküm Pleksiglas kalınlıklarına göre 75 °C’den itibaran yumuşar ve şekil vermeye hazır hale gelir.
• (Döküm) Pleksiglas bakır sertliğindedir.
• (Döküm) Pleksiglas’a istenen form rahatlıkla verilir. İstenen forma girmesi için Pleksi’ye 120°-150 °C’e yeterlidir. Soğuduktan sonra verdiğiniz form sabit kalır.

Pleksi, cnc kesim, Lazer kesim, (fason kesim) olarak kesilir veya büküm yapılır. UV Braille Baskı gibi baskı veya kazıma, kabartma ile de pleksi yönlendirme, pleksi masa isimliği, pleksi plaket, ışıkbandı,  pleksi kutu, pleksi ödev ve proje, pleksi stand, tabela yapılabilecek işlere örnektir. 
s